Camperplaats Leudal

Omgeving

Het Leudal is een uitgebreid natuurgebied van circa 900 ha, met vele fiets- en wandelroutes door prachtige heide en langs mooie beekdalen. Door het gebied stromen de Tungelroyse Beek (ter plekke ook Leubeek genoemd) en de Zelsterbeek. Tussen de plaatsen Nunhem en Neer vloeien die samen tot de Neerbeek. Waarna ook nog de Haelense Beek zich hierbij voegt.

Midden in het Leudal ligt de Sint-Ursulamolen of Leumolen uit 1773 (vernoemd naar Sint-Ursula). Het is een watermolen, gebruikt voor graan en olie. In de omgeving liggen nog meerdere wind en watermolens die met enige regelmaat te bezichtigen zijn.

De rust en ruimte in onze omgeving zijn aantrekkelijk voor mensen die van de natuur en het platteland houden. Er zijn vele fietsknooppunten, wandelroutes en geocache routes en op circa 1 km afstand van de camperplaats ligt het Bezoekerscentrum Leudal van waaruit veel informatie te verkrijgen is over de omgeving.

Tegenover het bezoekerscentrum ligt het Sint Elisabethsklooster, rondom het klooster en grote parkachtige kloostertuin ligt een verhard openbaar wandelpad. Achter het klooster ligt de kloosterboerderij met een op hout gestookt bakhuisje, waar geregeld bakdemonstraties worden gehouden.

De omgeving kenmerkt zich dan ook door karakteristieke dorpjes met veel cultuurhistorie. In Haelen ligt Kasteel Aldenghoor, hier kun je door de tuin lopen en lekker lunchen op de binnenplaats van het kasteel. In Heythuysen, op >2 km van onze camperplaats, liggen diverse restaurantjes en er is een breed winkelaanbod voorhanden. Ook Roggel, op circa 1,5 km, kent diverse goede restaurantjes en enkele leuke winkeltjes.

Anders als in Zuid-Limburg kun je in Midden-Limburg prima fietsen. Roermond met zijn bruisende en culturele binnenstad en het Designer Outlet Roermond, ligt op circa 12 km fietsen van de camperplaats. Ook de maasplassen waar het in de zomer heerlijk vertoeven is aan het water liggen op circa 10 km fietsen.
De binnenstad van Weert ligt op circa 15 km en ook het Witte Stadje Thorn is per fiets goed bereikbaar voor een dagje uit.

In Neer kun je bij de haven met het fietsveer oversteken en de plaatsen Beesel en Reuver bezoeken, in Kessel kun je dan weer met de veerpond oversteken, het historische Kessel bezoeken en een bezoek brengen aan het gerenoveerde Kasteel de Keverberg.

Ook Nationaal Park de grote Peel ligt op circa 17 km fietsen en kenmerkt zich door zijn moeras, waterplassen en struwelen in het veengebied.

Kortom kom genieten van onze mooie  natuur-, cultuurhistorische en bourgondische omgeving.